Над 200 килограма! Това е присъдата на най-тежката българка! 34-годишната Десислава

...
Над 200 килограма! Това е присъдата на най-тежката българка! 34-годишната Десислава
Коментари Харесай

Над 200 килограма е най-тежката българка - Деси

Над 200 кг! Това е присъдата на най-тежката българка! 34-годишната Десислава от Ловеч е пандизчия не просто на дома си, а на личното си тяло. Кантарът регистрира до 180 кг, само че сега, в който Деси се качи на него, машината превърта и не може да мери действителното й тегло.

" Не мога да се усетя тъкмо какъв брой съм тежка, само че е над 200 кг - гаранция ", признава младата жена.

Чудовищното ежедневие я трансформира безусловно в руина. Десислава получава паник офанзиви. Вдига високо кръвно. Папиломи изникват непрекъснато по тялото й. Зъбите й падат - не може да се храни и изпитва безчовечен болки всяка вечер. Не може да спи по тил - задушава се. Всички тези неща мъчно резервират душeвността й здрава, само че Деси стиска зъби и пробва да изплува на повърхността.

Животът на борбеното момиче се прекатурва наобратно преди 5 години. Тогава майка й претърпява тежка трудова акцидент. Във фабриката, в която работи, мотокар минава през крайници й и го смачква до неразбираемост - чупи пръсти и раздробява стъпалото й. Следват лечебни заведения, интервенции, присаждане на кожа, гангрена. Периодът е доста сложен за фамилията, само че те съумяват да се съберат. Точно в този миг родителят на Деси получава инсулт. Сърце не дава на младото момиче да остави майка си и в този миг застава неразделно до нея.

Увлечена в грижи, нерви и терзания, Деси лимитира придвижването си. Започва да натрупа стремително килограми, които безмилостно я обездвижват. Излишната телесна маса не разрешава на младата жена да стои повече от няколко минути изправена на крайници. Изпада в тежко положение, физическо и психическо. Отритната е и забравена е от всичките й познати. Към момента към този момент има и рани от залежаване.

" Никога не съм била фиданка, само че и в никакъв случай не съм се докарвала до такова положение - да не мога да вдишвам ", споделя 34-годишната жена.

Десислава има татко, който се пробва да им оказва помощ, само че самият той е възрастен и без непрекъсната работа. Работи където и каквото има. Деси няма и здравни осигуровки, по тази причина от години не се е преглеждала. Семейството тегли бързи заеми, с цел да свържат двата края през годините, само че не могат да ги изплатят и запорират сметките им.

Десислава има голямо предпочитание да оправи живота си и още веднъж да поеме по своя път. Наскоро за нея се появява светлина в тунела.

Певецът Росен Янчев попада на историята й и отваря сърцето си. Самият реализатор открива прилики в житейските им пътища, което го кара да протегне ръка към безпомощната госпожица.

" Деси ме трогна с историята си! Имаме доста сродни неща в нашите животи. Напомни ми и за Христина, на която доста желаех да оказа помощ. За жал Хриси издъхна, преди този момент да се случи. Загубихме един човек, който трябваше да получи късмет за живот, само че беше зарязан и изхвърлен от опазване на здравето, институции, страна, всичко. Изживях го тежко и прочувствено ", споделя пред вестника Росен, който пое разноските за интервенция на 300-килограмовата Христина Секулова, само че момичето не съумя да дочака спасението 

Сега тази намеса в Турция ще бъде за Десислава. Росен е безапелационен, че няма да я остави сама в тази битка. Самият той мина през сходен призрачен сън, само че със мощната си воля и непримиримост съумя да смъкна над 100 кг и да хване живота си в ръце.

Последните няколко години Янчев се пробва да помогне на хора, изпаднали в неговото състояние, като разчисти трънливия път, през който би трябвало да премине всеки един от тях, научи " България Днес ".

" Основах плана MyChange Bulgaria, в който съм събрал най-хубавите експерти от огромни лечебни заведения в Турция и Германия. Включват се и хора, които направиха смяната дружно с мен, с цел да вдъхнат кураж и поддръжка. Помагаме чисто медиаторски на хората да намерят най-хубавото решение за себе си ", разкрива добродетелят.

Росен към този момент е поел проучванията на Деси, с цел да се откри какво е клиничното й здраве. Операцията за понижаване на тежестта е планувана за 23 януари 2024 година в Истанбул.

" Това е единствено началото. Лично ще участвам! Седмица преди този момент и на мен ми следва поредна интервенция, обвързвана с моята смяна, тъй като аз към момента се боря. Вече се срещнах с Деси. В началото беше обезпокоена, след това се развълнува ", споделя прочувствено Росен.

Десислава ще има потребност и от стоматологична помощ. Семейството търси и енергоспестяващ апарат за отопление, с цел да имат на какво да се топлят в идната зима. Търсят се облекла, размер 4-5 пъти XL, панталони - 5-6 пъти ХL. Обувки 42 номер. Необходими са им всевъзможни хигиенични материали. Всеки, който желае да помогне, би трябвало да се свърже с фондация " Подай ръка - дружно за по-добро бъдеще ", които също са се заели със случая на Десислава, може да го направи на 0893/025-067 или да подари на:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

За Подай ръка ЗГЩБ/Give a Hand ZPDB

Основание: Дарение за Подай ръка - 10

PayPal: [email protected]

Сюжетът на живота на Десислава може да ви се коства прочут, защото " България Днес " нееднократно е разказвал за Христина Секулова.

Момичето от Дупница, което за жалост не съумя да дочака своето избавление. Хриси тежеше над 300 кг, като за нея се грижеха болната й майка и татко. Най-тежката българка издъхна в края на март на 32 години, като не можа да дочака Христовата възраст и интервенцията за понижаване на тежестта й. Погребаха я точно на рождения й ден. Седмица по-късно издъхна й майката на Христина, която не съумя да преживее загубата на детето си.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР